Papa pozvao Italijane da imaju više dece

Izvor: B92, 25.Sep.2022, 15:26

Papa pozvao Italijane da imaju više dece

Papa Franja otputovao je danas u južnu Italiju kako bi zatvorio kongres italijanske crkve koji se poklopio sa nacionalnim izborima u Italiji.

Ni papa ni njegovi domaćini nisu spomenuli glasanje tokom mise na otvorenom, iako je italijanska biskupska konferencija ranije pozvala Italijane da glasaju na izborima, koji bi Italiji mogli doneti prvu krajnje desničarsku vladu.

Na kraju mise na otvorenom u Materi, papa Franja je zatražio od Italijana da imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još dece i poručio: "Više rađanja, više dece".

Italija ima jednu od najnižih stopa nataliteta na svetu, a papa je često žalio za "demografskom sušom", prenosi AP.

Papa Franja se osvrnuo na pitanje migracije u Italiji, podsećajući da se nedelja poklopila sa Svetskim danom migranata i izbeglica katoličke crkve.

"Imigrante treba dočekati, pratiti, promovisati i integrisati", dodao je.

Pozvao na "inkluzivniju i bratsku budućnost'' u kojoj migranti i žrtve trgovine ljudima žive u miru i dostojanstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Papa na kongresu u Italiji ignorisao da su izbori, poručio ljudima da prave decu i prihvate migrante

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2022

Papa Franja otputovao je danas u južnu Italiju kako bi zatvorio kongres italijanske crkve koji se poklopio sa nacionalnim izborima u Italiji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.