Papa ne dolazi u Niš, ali dolazi kardinal

Izvor: Vesti-online.com, 13.Sep.2012, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa ne dolazi u Niš, ali dolazi kardinal

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar naglasio je da Katolička crkva poštuje odluku da nije vreme da se papi uputi poziv za dolazak, ali očekuje da će 2013. na proslavu u Nišu doći kardinal koji će održati veliku misu za sve vernike iz regiona.

Nadbiskup katoličke crkve u Beogradu Stanislav Hočevar  

Gotovo je izvesno da papa neće doći u Niš na proslavu Milanskog edikta. Prema rečima beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara papa želi da dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Srbiju, ali pre svega uvažava situaciju u svakoj zemlji.

 

"Budući da oni koji su u većini u ovoj zemlji smatraju da još nije došlo vreme, znači neće biti toga poziva, mi prihvatamo tu činjenicu, jer želimo da pokažemo da ukoliko ta poseta ne bi omogućila bolji razvitak zemlje onda se svakako za budućnost treba još bolje pripremiti", rekao je Hočevar.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.