Papa na telefonu: Dobar dan, ja sam papa Franja; Portir: Da, a ja sam Napoleon

Izvor: Blic, 17.Mar.2013, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa na telefonu: Dobar dan, ja sam papa Franja; Portir: Da, a ja sam Napoleon

Papa Franja jutros je pozvao Jezuitsku kuću u Rimu, želeći da razgovara sa "generalom" Družbe Isusove, čiji je i sam donedavno bio član, ali kako je to učinio direktno, a ne preko sekretara, dobio je portirnicu i predstavio se, na šta mu je portir rekao - "Da, a ja sam Napoleon".

Saradnik portala Bitno.net Petar Nodilo, mladi jezuita koji studira u Rimu gde boravi u jezuitskoj rezidenciji, ispričao je da je danas glavna vest razgovor mladog portira i pape Franje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Papa Franja je, naime, jutros pozvao Jezuitsku kuću želeći da razgovara sa poglavarom Družbe Isusove Adolfom Nikolasom. Kako je papa pozvao lično, a ne preko svog sekretara, dobio je portirnicu na kojoj je sedeo dežurni Andreas.

- Dobar dan, ja sam papa Franja, želeo bih da razgovaram s patrom Adolfom Nikolasom - rekao je papa.

- Da, a ja sam Napoleon - promrmljao je portir Andreas, prepričao je Nodilo simpatičan razgovor portalu Bitno.net.

- Ko je to? - zapitao je papa Franja i, shvativši da mu sagovornik s druge strane žice ne veruje, dodao da je na vezi stvarno papa.

- Ne stvarno, ja sam papa Franja, a kako se vi zovete? - zapitao je poglavar Rimokatoličke crkve blagim glasom.

Nodilo kaže da se portir Andreas u tom trenutku strašno prepao, shvativši da zaista razgovara s papom.

- Ja sam Andreas - odgovorio je, a papa ga je potom upitao: "Kako si Andrease?".

Pošto se Andreas papi izvinio, rekavši da se malo zbunio, papa mu je odgovorio da ne brine i da je samo potrebno da ga spoji sa "generalom" kako bi mu zahvalio na lepom pismu koje mu je Nikolas napisao povodom izbora za papu.

Povezane vesti: Mitropolit Amfilohije predstavlja SPC na ustoličenju pape Franje Vatikan: Kako nazivaju novog papu u različitim zemljama Almodovar papi: Ukinite celibat i dozvolite žene sveštenike Islamski svet pozdravlja izbor novog pape Patrijarh Irinej čestitao papi, očekuje podršku u vezi sa Kosovom

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ja sam papa. - Da, a ja sam Napoleon"

Izvor: B92, 17.Mar.2013

Papa Franja pozvao je Jezuitsku kuću u Rimu, želeći da razgovara sa "generalom" Družbe Isusove, čiji je i sam donedavno bio član, ali kako je to učinio direktno, a ne preko sekretara, dobio je portirnicu i predstavio se, na šta mu je portir rekao - “Da, a ja sam Napoleon”...Saradnik portala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.