Papa: Ne koristiti nasilje u ime Boga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2010, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Ne koristiti nasilje u ime Boga

VATIKAN -

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Benedikt XVI izjavio je danas da "ne treba koristiti nasilje u ime Boga" i dodao da religija nije nikada opravdavala netoleranciju i ratove.

"Svaka religija treba da podstiče korektnu upotrebu zdravog razuma i da promoviše etičke vrednosti zajedničkog života građana", rekao je papa povodom jučerašnjih napada na domove hrišćane u Iraku, kada su poginule tri osobe, a 26 povređeno.

Papa je zatražio od političkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lidera da garantuju prava religije, kako bi svako mogao javno da govori o svojoj veri.

"Pozdravljam sve hrišćane koji ne odustaju pred preprekama i progonima zbog vere", dodao je papa.

Tri osobe su poginule, a 26 ih je povređeno juče u seriji napada na domove hrišćana u Bagdadu.

Napadi su izvedeni deset dana posle napada na katoličku crkvu u centru Bagdada, u kojem je poginulo 46 ljudi. Odgovornost za taj napad preuzeo je ogranak Al-Kaide u Iraku.

Ta teroristička organizacija je 3. novembra saopštila da planira slične napade na hrišćane u Iraku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.