Papa Franja kritikovao senzacionalističke novinare

Izvor: B92, 16.Dec.2017, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja kritikovao "senzacionalističke novinare"

Vatikan -- Poglavar Rimokatoličke crkve Franja kritikovao je novinare koji vade stare skandale i pišu senzacionalistički.

Kako kaže, to je "veoma ozbiljan greh" koji povređuje sve koje dotiče.

Papa Franja, koji namerava da svoju godišnju poruku posveti "lažnim vestima", rekao je za jedan katolički medij da je misija novinara jedna od "najfundamentalnijih" za demokratska društva.

On je apelovao na novinare da pružaju precizne, potpune i tačne informacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ne jednostrane izveštaje.

"Ne treba da podlegnete 'grehovima komunikacije' - dezinformacijama ili predstavljanju samo jedne strane, senzacionalističkim klevetama ili objavljivanju starih vesti", naveo je papa.

Franja je takve poteze nazvao "smrtnim grehom koji povređuje srce novinara i povređuje druge".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Papa: Senzacionalizam u medijima je ozbiljan greh

Izvor: RTS, 16.Dec.2017

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja kritikovao je novinare koji izvlače stare skandale i pišu senzacionalističke vesti i naglasio da je to "veoma ozbiljan greh" koji pogađa sve umešane. . Papa, koji planira da "lažnim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.