Papa Franja: Grob je već spreman

Izvor: B92, 13.Dec.2023, 10:25

Papa Franja: Grob je već spreman

Papa Franja je u ekskluzivnom intervjuu za meksičku TV stanicu N+ prvi put govorio o svojoj smrti i mestu gde bi želeo da bude sahranjen kada za to dođe vreme.

Papa Franja je tokom razgovora naglasio da za sada ne planira da podnese ostavku, a te glasine smatra simpatičnim.

On je, međutim, naglasio da će veoma malo putovati tokom 2024. godine i rekao da je za sada potvrđeno samo putovanje u Belgiju.

Kada je reč o temama u vezi sa smrću i sahranom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << papa je otkrio da bi takođe voleo da bude sahranjen u bazilici sv. Marije Velike, koja predstavlja jednu od četiri papske bazilike.

"Kao što sam uvek obećavao Bogorodici, mesto sahrane je već pripremljeno i želim da budem sahranjen u bazilici Svete Marije Velike. Da, na tom mestu jer sam posvećen tom mestu. Uvek sam išao tamo. Uvek nedeljom ujutru. Postoji veoma jaka i velika veza", rekao je papa.

Takođe, papa se osvrnuo na 2023. godinu i rekao da je bila veoma komplikovana kada je u pitanju njegovo zdravstveno stanje.

"Da, bilo je problema. Treba da se pomoliš za moje zdravlje. U starosti nema šminke, dolazi sama i predstavlja se kakva jeste. Ipak, darove starosti se mora znati prihvatiti. Jedan. moramo prihvatiti da se iz druge perspektive može učiniti mnogo dobrih stvari", rekao je papa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Papa Franja otkrio gde bi želeo da bude sahranjen: "Postoji mogućnost da PODNESEM OSTAVKU"

Izvor: Blic, 13.Dec.2023

Papa Franja je rekao da želi da bude sahranjen u rimskoj bazilici Santa Marija Mađore, a ne u Vatikanu kao druge pape, da bi mogao da bude u blizini svoje omiljene ikone Bogorodice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.