Pao avion kod Obrenovca

Izvor: RTS, 05.Avg.2012, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao avion kod Obrenovca

Dve osobe poginule u padu sportskog aviona kod Obrenovca. Poginuli su Miroslav Veselinović i Đorđe Vujić, javio je izveštač RTS-a sa mesta nesreće.

U padu sportskog aviona kod Obrenovca poginule su dve osobe. Poginuli su pilot Miroslav Veselinović (1952) iz sela Urovci i Đorđe Vujić iz Surčina (1983), javio je izveštač RTS-a sa lica mesta.

Načelnik Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da je vatrogasno-spasilačka ekipa, koja je prva stigla na mesto pada aviona, pronašla tela dve osobe koje nisu imale puls.

Ultralaki avion "dukano" italijanske proizvodnje pao je u ataru sela Ratari nekoliko stotina metara od prvih kuća, a nesreća se dogodila sinoć oko 20 časova.

Avion je privatno vlasništvo.

"Oko 21 čas dobili smo poziv da je ekipa hitne pomoći je izašla na nepristupačan teren u šumovitom predelu, a na licu mesta smo mogli da konstatujemo smrt dve muške osobe", kaže dežurni lekar hitne pomoći u Obrenovcu dr Žarko Stanojević.

U blizini mesta nesreće je sportski aerodrom, odakle je avion uzleteo.

"Kada se prasak čuo posumnjao sam da je došlo do tragedije, pa sam zvao policiju", rekao je jedan od očevidaca Milorad Panzalović.

Istraga je u toku i za sada se ne zna uzrok nesreće, a pretpostavlja se da je u pitanju lom krila prilikom pokušaja sletanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obrenovac: Pao avion, dvoje mrtvih

Izvor: B92, 05.Avg.2012

Obenovac -- Dve osobe poginule su u padu sportskog aviona koji se srušio oko 20:40 u selu Ratari u opštini Obrenovac, potvrđeno je za B92 u policiji...Avion je još u krošnji na koju je pao...Prema rečima dežurnog lekara Hitne službe Obrenovac Žarka Stanojevića, ekipa je stigla na mesto rušenja...

Nastavak na B92...

Obrenovac: Pao avion, dvoje mrtvih

Izvor: medio.rs, 06.Avg.2012, 01:05

Dve osobe poginule su u padu sportskog aviona koji se srušio oko 20:40 u selu Ratari u opštini Obrenovac, potvrđeno je za B92 u policiji.

Nastavak na medio.rs...

Obrenovac: Srušio se avion, pilot i nepoznati momak mrtvi

Izvor: Večernje novosti, 06.Avg.2012

Pilot Miroslav V. i nepoznati mladić iz Surčina poginuli su večeras u selu Ratari nadomak Obrenovca kada se srušio sportski avion kojim su leteli.Kako smo nezvanično saznali do nesreće je došlo oko 20:40 kada su pilot i momak koji je krenuo da se provoza hteli da naprave još jedan krug pre nego...

Nastavak na Večernje novosti...

Pilot nije imao dozvolu za letenje

Izvor: B92, 06.Avg.2012

Obenovac -- Komisija Direktorata civilnog vazduhoplovstva utvrdila je da pilot koji je poginuo kod Obrenovca nije imao dozvolu za letenje i da avion nije bio registrovan...Nestručno upravljanje i neispravna letelica mogli bi biti uzroci pada sportskog aviona u kome su kod Obrenovca poginule dve osobe,...

Nastavak na B92...

Obrenovac: Pao avion, dvoje mrtvih

Izvor: Cafe.ba, 06.Avg.2012

Pilot amater Miroslav Veselinović (60) i Đorđe Vujić (30) poginuli su u padu sportskog aviona u selu Ratari u opštini Obrenovac, potvrđeno je za B92 u policiji.

Nastavak na Cafe.ba...

Dve osobe poginule u padu sportskog aviona kod Obrenovca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2012

BEOGRAD -..Komisija Direktorata civilnog vazduhoplovstva (DCV) Srbije utvrdila je da pilot koji je poginuo u padu aviona kod Obrenovca nije imao dozvolu za letenje i da avion nije bio registrovan, rečeno je danas agenciji Beta u Direktoratu u vezi sa nesrećom u kojoj su poginuli pilot amater Miroslav...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Prvi rezultati istrage: Kvar uzrok pada sportskog aviona?

Izvor: Blic, 06.Avg.2012

Iako istraga sinoćnom padu ultra lakog aviona “tukano” u mestu Ratari kod Obrenovca kada su poginuli pilot amater Miroslav Veselinović (60) i putnik Đorđe Vujić (30) još nije završena, sumnja se da je neispravnost letelice uzrok nesreće, saznaje nezvanično “Blic”. ..U inspektoratu Direktorata...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.