Pao prvi sneg u Hrvatskoj, stiže i kod nas

Izvor: Mondo, 21.Okt.2018, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao prvi sneg u Hrvatskoj, stiže i kod nas

Prvi sneg ove sezone pao je na dalmatinskim planinama Dinari i Kamešnici, kao i planinama uz granicu sa BiH. Hladni talas stigao u Srbiju, sneg na planinama očekuje se sutra.

Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

U najvišim delovima planina iznad 1.600 metara nadmorske visine u Hrvatskoj temperatura vazduha je pala na samo jedan stepen iznad nule uz snežne pahulje, prenosi portal Dalmacija danas.

Zbog jake bure koja duva u primorju osećaj je, kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je minus pet stepeni.

Prema najavama, bura u Dalmaciji će duvati i naredna dva dana, a padavina neće biti.

Srpski meteorolozi za sutra najavljuju još hladnije vreme - na severu promenljivo oblačno sa malo sunčanih intervala, a u ostalim krajevima oblačno sa kišom, a na planinama iznad 1000 metara sa snegom.

U utorak suvo uz delimično razvedavanje, a sredinom iduće sedmice ponovo zahlađenje sa kišom, a na planinama sa snegom.

Stiže zahlađenje, evo kako će biti narednih dana

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

U Hrvatskoj pao sneg

Izvor: Radio 021, 21.Okt.2018

Prvi sneg ove sezone pao je na dalmatinskim planinama Dinari i Kamešnici, kao i na planinama uz granicu sa BiH...U najvišim delovima planina iznad 1.600 metara nadmorske visine u Hrvatskoj temperatura vazduha je pala na samo jedan stepen iznad nule uz snežne pahulje, prenosi portal Dalmacija danas...Zbog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.