Pao promet na BELEX-u na početku nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021, 17:45

Pao promet na BELEX-u na početku nedelje

Promet na domaćem tržištu akcija drastično je pao je prvog trgovačkog dana u nedelji u odnosu na petak, a BELEX indeksi su registrovali mešovito kretanje.

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je 7,7 miliona dinara (65,9 hiljada evra).

Indeks nalikvidnijih akcija BELEX15 zaključen je u minusu od 0,1 posto, na 744,97 poena, dok je BELEXlajn porastao za čevtrtinu procenta na 1.575,17 poena.

Najveći promet je imala akcija Galenike Fitofarmacije koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je, uz rast cene od 3,9 posto na 2.550 dinara, istrgovana za 2,6 miliona dinara.

Akcija Naftne industrije Srbije je oslabila za 0,9 odsto, na 627 dinara, uz realizaciju nešto manju od 1,2 miliona dinara, dok je Globos osiguranje predvodilo dobitnike sa skokom cene od skoro 6,3 posto, na 627 dinara, uz promet ispod 0,3 miliona dinara.

Preferencijalna akcija Komercijalne banke je zabeležila gibitak vrednosti od 5,5 procenata i zaključila dan na 1.120 dinara, a isprometovana je za nepunih 0,2 miliona dinara, dok se proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna zadržalo na nivou od 6.500 dinara, uz trgovanje u iznosu od 0,1 milion dinara.

Na MTP tržištu je najtrgovanija bila akcija poljoprivrednog preduzeća Borac iz Šurjana sa iznosom od preko 1,7 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 3.500 dinara, a poljoprivredno društvo Omoljica je palo za 3,8 procenata na 2.305 dinara, uz realizaciju od 1,2 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 23,45 posto, u kupovini 46,02 procenta a u prodaji ispod 1,0 odsto.

Na Berzi nije trgovanoo državnim dužničkim hartijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.