Pao avion u Nigeriji

Izvor: RTS, 03.Okt.2013, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao avion u Nigeriji

Poginulo najmanje 14 osoba, a šest je povređeno kada se putnički avion srušio ubrzo nakon poletanja sa piste u Lagosu.

Najmanje 14 osoba poginulo je u nesreći putničkog aviona koji je pao na pistu aerodroma u Lagosu ubrzo posle poletanja i zapalio se nedaleko od rezervoara sa kerozinom, saopštile su nigerijske vlasti.

Portparol nigerijskog Ministarstva za aviosaobraćaj Džo Obi je izjavio da je u bolnicu prevezeno šestoro preživelih, od kojih je dvoje u kritičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stanju, prenela je agencija AP.

U avionu se u trenutku nesreće nalazilo 20 ljudi, od čega 13 putnika i sedam članova posade, rekao je Obi.

U pitanju je bio čarter avion kompanije "Asošijeted erlajnz", koji je leteo iz Lagosa za grad Akure u nigerijskoj saveznoj državi Ondo.

U nesreći je potpuno uništen prednji deo aviona, a olupina je pronađena na samo tridesetak metara od velikog rezervoara sa kerozinom.

Jedan zvaničnik nigerijske policije, koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je da je pilot aviona uočio kvar nedugo nakon poletanja i da je pokušao da se vrati na aerodrom, ali u tome nije uspeo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.