Panika u SAD: Presretnute eksplozivne naprave, evakuacije

Izvor: B92, 24.Okt.2018, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panika u SAD: Presretnute eksplozivne naprave, evakuacije

CNN javlja da je presretnut sumnjiv paket koji je upućen Beloj kući, prenosi Rojters.

Sumnjivi paket poslat je i na adresu kuće Bila i Hilari Klinton, saopštila je policija. Mediji prenose da je nađena eksplozivna naprava. Paket poslat i Obami.

Kako se navodi, eksplozivna naprava je nađena u blizini njihove kuće u Čapaki u Njujorku. Isti paket poslat je i na adresu Baraka Obame u Vašingtonu.

Kako podseća BBC, pre dva dana je takav paket upućen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Džordžu Sorosu.

Neimenovani američki zvaničnik je rekao da je "funkcionalna eksplozivna naprava" pronađena u kući Klintonovih i da istražitelji veruju da ta naprava ima veze s napravom koja je pronađena u ponedeljak u kući milijardera Džordža Sorosa.

U istragu su, pored lokalne policije, uključeni i FBI i Tajna služba.

Nakon što su presretnuti sumnjivi paketi sa eksplozivnim napravama upućenim na adrese Hilari i Bila Klintona, Baraka Obame i Bele kuće, američki mediji javljaju da je u toku evakuacija prostorija CNN i Tajm Vorner centra u Njujorku.

Reporter CNN-a napisao je na Tviteru da se prostorije te medijske kuće evakuišu, prenosi Rojters.

Britanska agencija navodi, pozivajući se na CNN, da je u toku evakuacija i Tajm Vorner centra, višenamenskog nebodera, navodno zbog sumnjive naprave.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.