Pančevo će finansijski pomoći sportiste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2009, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo će finansijski pomoći sportiste

PANČEVO - Pančevo će stati iza svojih sportista kako bi nastavili da ostvaruju ovako dobre rezultate kao što su ovi na Univerzijadi u Beogradu, izjavio je danas član pančevačkog Gradskog veća Nikola Damnjanović.

Medalje su od pančevačkih sportista osvojili atletičarka Marina Munćan, teniser Aleksandar Slović (zlatne), plivačica Nađa Higl (dve srebrne), odbojkašica Milena Rašić (srebrna) i Marijana Sužuković, članica tekvondo reprezentacije Srbije (bronzana).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Damnjanović je čestitao učesnicima Univerzijade iz Pančeva na uspesima i rekao da je ponosan na njih kao Pančevac.

"Lokalna vlast je već pomogla završnicu priprema Nađe Higl, ali je to bio mali korak i zato pripremamo sistemsko rešenje kako bismo kao grad dugoročno podržali uspešne sportiste" rekao je Damnjanović agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, do kraja godine trebalo bi da bude usvojena strategija razvoja sporta u Pančevu.

"Naši sportisti više neće morati da brinu o uslovima treninga i finansijskim sredstvima neophodnim za ostvarivanje vrhunskih rezultata", rekao je Damnjanović i dodao da će Strategija obuhvatiti pojedinačne i kolektivne sportove i klubove koji su do sada pokazali dobre rezultate.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.