Pančevo: Vanredna situacija zbog komaraca

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2014, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Vanredna situacija zbog komaraca

Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov proglasio je danas vanrednu situaciju u tom gradu zbog efikasnijeg uništavanja komaraca koji prenose groznicu zapadnog Nila.

Posle Kovina, vanredna situacija zbog komaraca i u Pančevu

 

Populacija komaraca se u Pančevu kreće od 200 jedinki do više od 1.500 po klopci, a poželjlan broj je do 150, rekla je Zdenka Miljković iz gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

 

Dodala je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << taj broj stalno varira zbog vremenskih uslova koji su umanjili efekat tretmana tih insekata, a veoma pogoduju njihovom razmnožavanju.

 

Naredni tretman sa zemlje biće obavljen sutra ako meteorološke prilike to dozvole, najavila je Zdenka Miljković.

 

Vanredna situacija u Kovinu zbog komaraca

 

U Pančevu nema obolelih od groznice zapadnog Nila, mada je grad prošle godine po broju inficiranih bio drugi u južnom Banatu, rekla je epidemiolog Zvoda za javno zdravljle Pančeva Slađana Tomić.

 

Ona je građanima savetovala da se obavezno jave svom lekaru ako dobiju prehladu praćenu glavoboljom i mučninom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.