Pamplona, četvrti dan: Niko nije proboden

Izvor: B92, 10.Jul.2015, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pamplona, četvrti dan: Niko nije proboden

U trci sa bikovima četvrtog dana festivala San Fermin u španskom gradu Pamploni, povređena je jedna osoba, objavili su španski mediji.

Portparol španskog Crvenog krsta Hose Aldaba je izjavio da tokom današnje trke niko nije proboden rogovima, ali je jedna osoba hospitalizovana zbog povrede ruke, prenela je agencija AP.

Od početka festivala, u utorak, povrede rogovima bikova su zadobili dvojica Amerikanaca, jedan Australijanac i jedan Britanac.

Trka sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bikovima se održava svaki dan u osam sati tokom osam dana, koliko traje festival San Fermin.

Trka se odvija tako da se šest bikova i njihov prethodnik puštaju iz tora da trče ulicama do lokalne arene, dok ispred njih trče ljudi. Trka se odvija uskim ulicama, u dužini od ukupno 850 metara, a završava u areni za borbe za bikovima.

Današnja trka je trajala dva minuta i 24 sekunde.

Ukupno je 15 ljudi izgubilo život u trčanju sa bikovima u Pamploni od 1924. godine, kad je počela da se vodi evidencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.