Pametna čarapa prati zdravlje vaše bebe

Izvor: B92, 02.Sep.2013, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pametna čarapa" prati zdravlje vaše bebe

"Čarapa" odnosno skup senzora prate zdravlje vaše bebe i sve vam podatke šalje na mobilnu aplikaciju ili na računar. Koštaće 199 dolara kada se pojavi u prodaji.

Kako spava beba? Da li joj je hladno? Da li i dalje leži na leđima? Ova i brojna druga pitanja stalno su na pameti brojnih roditelja tokom prvih meseci od rođenja njihove bebe, ali sada stiže i gedžet koji bi im deo briga barem malo olakšao.

"Owlet" je mala "čarapa" koja se stavlja bebi na nogu dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spava. Istovremeno meri puls, temperaturu kože, zasićenost krvi kiseonikom i da li spava beba na leđima.

Koosnivač projekta Jakob Kolvin za "VentureBeat" je rekao kako ima dvoje dece koja boluju od virusne infekcije RSV zbog koje imaju poteškoća sa disanjem i žele da pruže određenu dozu mira mladim roditeljima.

Jedan senzor meri puls i zasićenost krvi kiseonikom, a akcelerometar prati položaj bebe i daje uvid u kvalitet sna. Preko njega se šalje i upozorenje ako se beba okrenula na stomak, a termometar meri temperaturu bebe. Svi podaci se šalju na aplikaciju na mobilni ili na računar i omogućavaju detaljan uvid u zdravlje bebe.

"Owlet" se ne finansira preko Kickstartera, ali izradili su već nekoliko prototipa i preko svoje stranice traže finansijsku podršku, slično kao što se finansiraju i Kickstarter projekti. Za 159 dolara moći će da se nabaviti uređaj, kojem će kasnije cena biti 199 dolara. Cilj im je da prikupe 100.000 dolara, a sada su na nešto manje od pola, uz još 26 dana kampanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pametna čarapa" prati zdravlje vaše bebe

Izvor: B92, 02.Sep.2013

"Čarapa" odnosno skup senzora prate zdravlje vaše bebe i sve vam podatke šalje na mobilnu aplikaciju ili na računar. Koštaće 199 dolara kada se pojavi u prodaji...Kako spava beba? Da li joj je hladno? Da li i dalje leži na leđima? Ova i brojna druga pitanja stalno su na pameti brojnih roditelja...

Nastavak na B92...

“Pametna čarapa” pazi na vašu bebu!

Izvor: Svet, 02.Sep.2013

 ”Owlet” je mala “čarapa” koja se stavlja bebi na nogu dok spava. Ona pomoću senzora prati zdravlje vaše bebe tako što joj meri puls, temperaturu kože, zasićenost krvi kiseonikom i prati da li ona spava na leđima. Potom ona sve potrebne podatke šalje na vašu mobilnu aplikaciju ili...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.