Palma o izboru nove vlade: Videćete u sredu

Izvor: N1 televizija, 25.Jun.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma o izboru nove vlade: Videćete u sredu

Tri dana uoči sednice na kojoj će poslanici raspravljati o izboru nove Vlade i Ane Brnabić na njenom čelu, ne zna se hoće li koalicioni partneri promeniti svoj stav i ipak podići ruku za predlog Aleksandra Vučića. Za N1 Dragan Marković Palma ponavlja: ostajem pri svemu što sam rekao, ali i dodaje "videćete u sredu".

Da premijer bude domaćin i da ima decu - to traži čovek koji je nebrojeno puta i sam dokazao da domaćin ume da bude. Poslednji put Dragan Marković Palma >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ugostio je premijera Aleksandra Vučića, mesec i po pre nego što će Vučić postati predsednik.

„On igra i napred i pozadi. Pozadi čuva svoj gol, a napred daje golove protivničkim ekipama“, kazao jhe 15. februara 2017. Dragan Marković Palma.

No, da li bi u sredu, „iz slobodnog udarca“ ekipa SNS-a mogla da „zatrese mrežu“ svog koalicionog partnera i da li je onda izjava da Ana Brnabić nije njegov premijer Markovićev autogol?

„Mislim da se na pitanjima glasanja za Vladu i glasanja za budžet pokazuje ko želi da podrži vladajuću većinu. Po meni, vladajuća koalicija mora, odnosno treba da glasa za Vladu jer to naprosto prirodno, valjda podržavate politiku koju ta Vlada zastupa, ne samo njena kadrovska rešenja“, kaže Nebojša Stefanović, SNS.

Marković, koji se baš kadrovskom rešenju protivi, čini se ne potresa se mnogo, budući da ga je telefonski poziv N1 zatekao dok se rekreirao.

Marković: Sad treniram na 36 stepeni, čujete da sam zadihan.

N1: Jel' trenirate i da postanete opozicija?

Marković: Slušajte, ja sam u koaliciji sa SPS-om od 2008. i mnogo puta sam glasao suprotno od njih. Valjda je demokratija da ima što više različitih partija.

N1: Dakle nećete glasati za Anu Brnabić?

Marković: Čujte, to pitanje koje vas zanima, ja sam se sa tim rodio i i ostajem pri svemu što sam rekao.

N1: Da li poruke vlasti da ide u opoziciju svako ko glasa suprotno od vladajuće većine, čiji ste vi deo, shvatate kao svojevrsnu ucenu?

Marković: Nemojte da mi stavljate u usta nešto što nisam rekao. Videćete sve u sredu.

Prirodno je, smatra odgovorni urednik NIN-a Nikola Tomić, da oni koji ne dignu ruku da Ana Brnabić postane predsednica Vlade više ne budu deo te vlasti. Ipak, ne sumnja da će Palmina šestorka naći kompromisno rešenje u danu glasanja:

„Ukoliko Dragan Marković Palma bude bi protiv ili ne bude bio prisutan, ili bude uzdržan, mislim da postoji velika mogućnost da njegovih petoro poslanika glasa 'za' Vladu, čime bi Jedinstvena Srbija, na neki način, napravila kompromis, Palma bi ostao dosledan homofob, a njegovi poslanici bi ostali deo vladajuće koalicije, samim tim i on i njegova stranka“.

Hoće li i Muamer Zukorlić, predsednik Bošnjačke demokratske zajednice, ostati dosledan stavu da Brnabić nije dobar izbor za premijera jer bi ona, kako je medijima objasnio, zbog svoje seksualne orijentacije iritirala duhovna i etička uverenja apsolutne većine građana. Ne zna se, jer ovaj mobilni pretplatnik danas nije bio dostupan.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Palma o mandatarki: videćete u sredu; Zukorlić ne menja stav

Izvor: N1 televizija, 25.Jun.2017

Tri dana uoči sednice na kojoj će poslanici raspravljati o izboru nove Vlade i Ane Brnabić na njenom čelu, ne zna se hoće li koalicioni partneri promeniti svoj stav i ipak podići ruku za predlog Aleksandra Vučića. Za N1 Dragan Marković Palma ponavlja: ostajem pri svemu što sam rekao, ali i...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.