Pali zbog prostitucije i šverca kamagre

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pali zbog prostitucije i šverca kamagre

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su šest osoba u akciji "Potencijal", pod sumnjom da su umiješane u seks trafiking i trgovinu sredstvima za potenciju.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Niko Đorđić (23), Senaid Serhatlić (48), Esmeralda Mešanović-Isabegović (40), Mlađen Smoljić (48), Dušan Sladojević (43) i Simo Mitrović (25).

Njih terete da su kao organizovana kriminalna grupa, medikamente i stimulativna >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sredstva porijeklom iz Indije švercovali iz Mađarske u BiH. Pored toga, na teret im stavljaju da su se bavili trgovinom ljudima radi seksualne eksploatacije.

Iz SIPA su, navodeći inicijale uhapšenih, kazali da su tokom akcije pretresli objekte na 12 lokacija i to na području Tuzle, Živinica, Bijeljine, Brčko distrikta, Ugljevika i Mrkonjić Grada.

"Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta veća količina medicinskih preparata, čija proizvodnja, trgovina i stavljanje u promet nisu dozvoljeni bez odobrenja Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku", kazali su iz SIPA.

Na području Tuzle su, prilikom pretresa jednog objekta, na licu mjesta zatečene četiri ženske osobe, potencijalne žrtve trgovine ljudima, koje su na adekvatan način zbrinute.

Iz Tužilaštva BiH su saopštili da je akciji "Potencijal" prethodila višemjesečna istraga, a da je sprovedena po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a u saradnji s policijskim službenicima MUP-a RS i policije Brčko distrikta.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi kazao nam je da su pronađene djevojke punoljetne i da su porijeklom iz BiH.

"Oni su djevojke prisiljavali na seks sa drugim osobama, a zato uzimali novac. Novčana vrijednost zaplijenjenih tableta, tačnije kamagre i vijagre, se procjenjuje na oko 30.000 KM", kazao je naš izvor.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.