Pali ulični dileri droge

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2015, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pali ulični dileri droge

PRIJEDOR - Policija iz Prijedora uhapsila je šest osoba u okviru akcije "Kondor 1", čiji je cilj suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela u oblasti zloupotrebe droge.

Prema nezvaničnim informacijama, u akciji koja je trajala od nedjelje do utorka na području Kozarske Dubice i Prijedora pali su Željko Kovačević (35), Mihajlo Stupar (41), Ranko Nikolić (42), Muhamed Seferović (39), Saša Ličanin (31) i Edin Kilić (40).

"Nezavisnim" je potvrđeno da je ovom akcijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << obuhvaćena još jedna osoba, koja je zasad nedostupna policiji.

"Identitet te osobe ne može biti otkriven jer je veoma značajna za ovu akciju. Policija ima saznanja gdje se nalazi i vjerovatno će uskoro pasti u njihove ruke", kazao nam je izvor blizak istrazi.

Prema riječima našeg izvora, Kovačevića, Stupara i Nikolića terete za trgovinu drogom i oružjem. Nakon dokumentovanja predmeta, osumnjičena trojka je sprovedena u banjalučko Okružno tužilaštvo.

"Seferović i Ličanin će u ovom predmetu biti svjedoci pokajnici, dok će protiv Kilića biti vođen redovan postupak zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droge", pojasnio nam je naš izvor.

Kako kaže, radi se o sitnim dilerima, koji su prodavali marihuanu, spid, hašiš i heroin na području Prijedora i Kozarske Dubice.

"Svi oni su odranije poznati policiji po izvršenju krivičnih djela. Seferović i Ličanin hapšeni su zbog provala i krađa", kazao je naš izvor.

Iz CJB Prijedor su navodeći njihove inicijale saopštili da su akciji prethodile višemjesečne pripreme s ciljem prikupljanja operativnih informacija i dokaza.

"Tokom pretresa policija je pronašla i oduzela manje količine marihuane, heroina i spida. Oduzeti su i digitalna vaga, sredstva za pakovanje droge, mobilni telefoni, SIM kartice, nosači SIM kartica, te određena količina oružja i municije", saopštili su iz prijedorske policije, dodajući da će ovi predmeti poslužiti kao dokazi protiv osumnjičenih.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.