Palestinski policajac ubijen pošto je ranio tri vojnika

Izvor: B92, 31.Okt.2016, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinski policajac ubijen pošto je ranio tri vojnika

Jerusalim -- Jedan Palestinac naoružan puškom "kalašnjikov" ubijen je kad je pucao na kontrolnom punktu na Zapadnoj obali kraj jevrejskog naselja Beit El i ranio tri vojnika

Izraelska bezbednosna služba Šin bet identifikovala je napadača kao Muhameda Turkmena, 25-godišnjaka iz sela Kabatija koji je radio kao čuvar u vladinoj kancelariji, preneli su izraelski mediji. Palestinski mediji su izvestili da je bio policajac. Ubili su ga pripadnici izraelske armije, dodaje se u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnom saopštenju.

Izraelska služba hitne pomoći Crveni Davidov štit navela je da je jedan vojnik zadobio ozbiljne povrede, a druga dvojica su lakše ranjena u tom napadu nedaleko od palestinskog grada Ramale.

Ovaj incident je najnoviji u talasu nasilja koje traje više od godinu dana. Palestinski napadači su noževima, vozilima i oružjem ubili 36 Izraelaca i dvoje američkih turista. U isto vreme poginulo je više od 223 Palestinaca.

Nasilje je počelo septembra prošle godine. Izrael tvrdi da su većina ubijenih Palestinaca bili napadači, dok palestinska strana upozorava da Izrael koristi prekomernu silu kako bi zaustavio napade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.