Palančani zakupili 5500 hektara oranica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2010, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palančani zakupili 5500 hektara oranica

BAČKA PALANKA -

U ataru opštine Bačka Palanka u zakup je - na dve, odnosno tri godine - izdato 5.500 od ukupno 6.200 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, po prosečnoj ceni od 380 evra u prvom, odnosno 350 evra po hektaru u drugom krugu javnog nadmetanja.

Deo preostalih oko 700 hektara je pod privremenim merama zabrane izdavanja u zakup do okončanja sudskog postupka o vlasništvu, a deo nije primeren bilo kakvoj proizvodnji, pa će najverovatnije biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pošumljen, izjavio je Tanjugu član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu Mita Lačanski.

Sredstva ostvarena izdavanjem u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini od 40 odsto, koja pripadaju lokalnoj samoupravi (30 odsto pripada pokrajini, a 30 odsto republici) imaju strogu namenu - koriste se za troškove komasacije i poljočuvarske službe, uređenje kanalske mreže, atarskih puteva i otresišta i za izgradnju vetrozaštitnih pojaseva, dodao je on.

U ovoj godini, u čišćenje i uređenje kanalske mreže uloženo je 8,5 miliona dinara, uz 10 miliona novca Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, a za saniranje atarskih puteva u dužini od 26 kilometara i uređenje 109 otresišta na izlascima iz njiva na magistralne i regionalne puteve 30 miliona dinara, precizirao je Lačanski, istakavši da je tako Bačka Palanka među malobrojnim lokalnim sredinama koje su i u tome poštovale odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.