Izvor: RTS, 31.Jul.2021, 06:04

"Pakleni" vikend, temperatura i do 42 stepena

U nekim mestima na jugu i 40 stepeni. Biće sunčano, a samo u Vojvodini su mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom. Jug naše zemlje i jug Balkana i sutra će biti najtopliji u Evropi.
Prvi dan vikenda biće sunčano i veoma toplo. Posle podne, uz izolovani razvoj oblačnosti, mogući kratkotrajni pljuskovi i grmljavina. Duvaće vetar slab, južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura od 15 do 23 stepena, a najviša dnevna od 35 do čak 40 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stepeni. U Beogradu će biti dva stepena toplije nego juče, sunčano i 36 stepeni u hladu. 
I u nedelju pretežno sunčano i veoma toplo. Na severu i zapadu Srbije, uz izolovani razvoj oblačnosti, ređa pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Južni i jugozapadni vetar u pojačanju, a uveče u Vojvodini u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 24, a najviša od 35 na severu do 42 stepena na jugoistoku Srbije. 
Tek početkom radne nedelje očekuje nas blago osveženje. U većini mesta za četiri do osam stepeni, najizraženije na severu i zapadu zemlje, gde se uz delimično povećanje oblačnosti lokalno očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 22, a najviša od 28 na severozapadu do 37 stepeni na jugoistoku Srbije. 
Slično vreme sa temperaturom do 36 stepeni i u utorak i sredu.
Od četvrtka promenljivo, u većini mesta umereno toplo, mestimično s pljuskovima i grmljavinom, dok će se na jugu i istoku zemlje i dalje zadržati veoma toplo uz ređu pojavu pljuskova s grmljavinom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Vreo" vikend, temperatura i do 42 stepena

Izvor: JuznaSrbija.info, 31.Jul.2021

U nekim mestima na jugu i preko 40 stepeni. Biće sunčano, a samo u Vojvodini su mogući kratkotrajni pljusak s grmljavinom. Jug naše zemlje i jug Balkana i sutra će biti najtopliji u Evropi...Prvi dan vikenda biće sunčano i veoma toplo. Posle podne uz izolovani razvoj oblačnosti ređa pojava kratkotrajnih...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.