Pakistan: Devojčica podlegla povredama nakon pada aviona

Izvor: B92, 02.Jun.2020, 14:11

Pakistan: Devojčica podlegla povredama nakon pada aviona

Devojčica iz Pakistana stara 12 godina podlegla je povredama koje je zadobila kada se putnički avion srušio u naselje u blizini aerodroma u Karačiju 22. maja.

Uzrok smrti bile su teške opekotine, potvrdila je lekarka iz bolnice u kojoj je devojčica lečena.

Erbus A320 se srušio u blizini aerodroma u Karačiju 22. maja, kada je udario u gusto naseljenu četvrt i tom prilikom je izbio veliki požar.

U nesreći je preminulo 97 osoba među putnicima i osobljem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aviona, dok su dva putnika preživela.

Devojčica je bila jedna od četiri osobe povređene u nesreći među stanovnicima četvrti u koju je udario avion. Ostale tri osobe se i dalje nalaze na bolničkom lečenju.

Preliminarni rezultati istrage pokazuju da se avion Pakistan erlajnsa srušio zbog kvara na motoru.

Avion je leteo iz Lahora ka Karačiju, a osim ljudskih žrtava, u nesreći je oštećeno ili uništeno najmanje 18 domova.

Nesreća se dogodila tek nekoliko dana nakon što je Pakistan ublažio neke od restrikcija uvedene zbog pandemije korona virusa i ponovo uspostavio domaće letove u susret proslavi Ramazanskog barjama.

U avionima svako drugo sedište može da bude zauzeto, a takav je slučaj bio i u avionu koji se srušio.

U Pakistanu je od početka epidemije prijavljeno 76.398 slučajeva zaraze korona virusom, dok je od posledica COVID-19 preminulo 1.621 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.