Pakao i danas: U Beogradu u 13 sati temperatura 33 stepena

Izvor: Blic, 20.Jun.2013, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakao i danas: U Beogradu u 13 sati temperatura 33 stepena

U Beogradu je u 13 sati izmerena temperatura 33 stepena, objavljeno je na sajtu Hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Ekipe Hitne pomoći do 11.30 sati intervenisale su 53 puta, od toga 15 na javnom mestu.

- Zbog visoke temperature, najčešći uzrok intervencija na javnom mestu su kolapsi i padovi građana - kaže za "Blic" dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Tokom dana u glavnom gradu Srbije biće sunčano i veoma toplo vreme, jutarnja temperatura oko 24, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a najviša dnevna oko 37 stepeni. Duvaće vetar slab do umeren, južni i jugoistočni.

U našoj zemlji će danas biti sunčano i veoma toplo, s najvišom dnevnom temperaturom od 33 do 38 stepeni.

Preporuke lekara: Izbegavajte sunce u najtoplijem delu dana

U večernjim satima u severnim i zapadnim krajevima očekuje se retka pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

I u petak i subotu biće sunčano i veoma toplo, s maksimalnom temperaturom u većini mesta znatno iznad prosečnih vrednosti, od 33 do 37 stepeni.

U subotu se očekuje lokalni razvoj oblačnosti sa pojavom popodnevnih pljuskova i grmljavina uglavnom u zapadnim i jugozapadnim krajevima.

U nedelju se očekuje manji pad temperature, a od nedelje promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U prvoj polovini naredne sedmice biće i osetno svežije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pakao i danas: U Beogradu u 14 sati temperatura 33 stepena

Izvor: Blic, 20.Jun.2013

U Beogradu je u 14 sati izmerena temperatura 33 stepena, objavljeno je na sajtu Hidrometeorološkog zavoda Srbije...Hitna pomoć danas je obavila standardan broj intervencija, izjavila je portparol Hitne pomoći dr Nada Macura...U periodu do oko 14 časova obavljeno je 75 intervencija, od kojih 24 na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.