Pajtić tražio od Gabrijela pomoć

Izvor: B92, 17.Nov.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić tražio od Gabrijela pomoć

Lider DS Bojan Pajtić razgovarao je sa nemačkim vicekancelarom Zigmundom Gabrijelom od koga je tražio pomoć u oblasti vladavine prava i slobode medija.

Predsednik Demokratske stranke rekao je danas posle razgovora s nemačkim vicenkancelarom Zigmarom Gabrijelom da je zatražio pomoć i podršku u oblastima vladavine prava, pravosuđa i slobode medija, saopštila je Demokratska stranka.

Dobri odnosi Demokratske stranke i Socijaldemokratske partije Nemačke, čiji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gabrijel predsednik, traju duže nego dobri odnosi Srbije i Nemačke, rekao je Pajtić i dodao da su demokrate veoma zadovoljne "što to prijateljstvo dve partije još traje, još od vremena Zorana Đinđića pa sve do današnjeg dana".

Pajtić je rekao da je s Gabrijelom razgovarao o izazovima koji se pred Srbijom nalaze, a koji se odnose na probleme slobode medija, nezavisnosti pravosuđa, vladavine prava i ocenio da Srbija još mnogo toga treba da uči da bi dostigla pune standarde koje nalažu Evropa i demokratska tradicija Srbije.

"Razgovarali smo i o ideji da se omogući neka vrsta edukacije naših medija da im se omogući da sagledaju svoju odgovornost i funkciju koji mediji u jednom društvu treba da imaju. Nažalost, mi kao država imamo veliki problem sa slobodom medija, a to je definitivno konstatovano i u izveštaju Evropske komisije", rekao je Pajtić.

Lider demokrata je rekao da Srbija ima probleme i s vladavinom prava, kao i pravosuđem pošto dva meseca traje štrajk advokata.

"Mi smo zamolili i gospodina Zigmara Gabrijela za pomoć i podršku u ovim oblastima, jer ne vidimo bolju i ekonomsku, vrednosnu, kulturnu, bezbednosnu alternativu Srbiji od procesa pridruživanja evropskoj porodici naroda", rekao je Pajtić.

On je rekao da nemačka Socijal demokratska strnaka "Demokratskoj stranci pruža puno ohrabrenje da nastavi svoju misiju koja je koncentrisana na pridruživanje Srbije EU".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bojan Pajtić se žalio na slobodu medija

Izvor: Kurir, 18.Nov.2014, 07:41

Šef demokrata zamolio Zigmara Gabrijela za pomoć u oblasti medija i vladavine prava, s kojima, tvrdi, Srbija ima problema..BEOGRAD - Zigmar Gabrijel, vicekancelar Nemačke, juče je u odvojenim susretima razgovarao s liderima opozicionih DS i NDS Bojanom Pajtićem i Borisom Tadićem...Pajtić je kazao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.