Pajtić: Razgovori s Pastorom neće uroditi plodom

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Razgovori s Pastorom neće uroditi plodom

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da ta partija neće ulaziti u vladu takozvanog nacionalnog jedinstva u pokrajini i ocenio da razgovori na koje je pozvao predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor neće uroditi plodom.

"Ti razgovori neće uroditi plodom i neće dovesti do toga da SNS preuzme vlast u Pokrajini. SNS je stranka koja ima premalo poslanika u Skupštini Vojvodine da bi došla na vlast, i utoliko je gore i ružnije to što se po svaku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << cenu insistira na promeni vlasti, umesto da republička administracija sarađuje sa pokrajinskom", rekao je Pajtić.

Pajtić smatra da bi se na taj način mnogo više moglo učiniti za građane Vojvodine i da su izgubljene dve godine koje su mogle proteći u političkom neslaganju, ali u zajedničkom radu u interesu građana. Takođe, istakao je da ta partija nema nameru da ulazi u bilo kakve vlade takozvanog nacionalnog jedinstva.

"I kada je prvi put upotrebljen taj termin, a koristio se u prethodnim nedeljama, napomenuo sam da ne može postojati vlada nacionalnog jedinstva jer Vojvodina nije država, niti će biti država, a vlada regionalnog jedinstva zvuči groteskno", rekao je Pajtić. Na konstataciju lidera LSV Nenada Čanka da DS u Vojvodini ima legalitet, ali ne i legitimitet, Pajtić odgovara "da je to ono što narod zove tvrđenje pazara" u ovom slučaju za ishodovanje boljeg položaja unutar koalicije.

"I to je legitimno, jednako koliko je potpuno legitimna većina u Skupštini Vojvodine stečena na izborima. Besmisleno je pozivati se na jedan nivo izbora i ospravati legitimnost na drugim izborima", poručio je lider demokrata. On je naveo i da SVM nije imao predloge za povećanje participacije unutar koalicije, a LSV i NDS jesu imali predloge, te da o njima razgovaraju radni timovi. Predlozi su išli u pravcu povećavanja učešća Lige socijaldemokarata unutar većine i uključivanju NDS u većinu u pokrajinskom parlamentu i vladi.

Pajtić kaže da DS ne pristaje na "nasilje kao način političkog delovanja i komunikacije", a da "SNS na nasilan način pokušava da dođe na vlast u pokrajini". "I ako pristanemo na princip da Vučić treba da bude predsednik republičke, pokrajinske vlade i predsedenik Repubilke, mesnih zajednica, opština, onda se plašim da mi onda ne živimo u demokratskom društvu. Ne interesuje nas vlast sa takvim ljudima", rekao je Pajtić.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.