Pajtić: PES da podrži uslove za fer izbore

Izvor: RTS, 22.Jan.2016, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: PES da podrži uslove za fer izbore

Predsednik DS-a Bojan Pajtić izjavio je da će od Partije evropskih socijalista (PES) zatražiti da se za Srbiju obezbede uslovi koji će joj omogućiti da i dalje napreduje u procesu evropskih integracija.
Pajtić je na sednici Predsedništva PES u Briselu rekao da je neophodno da se stvori kontekst u kome će nezavisne institucije moći da rade bez političkih pritisaka, a nevladine organizacijem bez nasilja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da utiču na društvene procese.
Lider DS-a je takođe ukazao na potrebu da se obezbede uslovi za fer i poštene izbore, u kojima će mediji biti zaštićeni i biti im omugućeno da na objektivan i nesmetan način rade.
Kako se navodi u saopštenju DS-a, Pajtić je na sednici Predsedništva PES rekao i da je potreban "kontekst u kojem će i političke organizacije imati jednaka prava".

"Srbija je kandidat za članstvo u EU i nije samo pravo već i obaveza evropskih institucija da daju podršku procesu integracije Srbije, tako što će onemogućiti da samo jedna politička organizacija ili samo jedan čovek kroz nasilje i pritiske, zloupotrebu institucija, monopolišu politički sistem i medije i sve ustanove u zemlji", zaključio je Pajtić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pajtić: PES da podrži uslove za fer izbore

Izvor: Danas, 22.Jan.2016

- Kao član Predsedništva PES-a tražiću od ove, jedne od dve najveće političke grupacije u Evropi, da se za Srbiju obezbede uslovi koji će omogućiti da se i dalje napreduje u procesu evropskih integracija. Da se obezbede uslovi za fer i poštene izbore, da se obezbede uslovi u kojima će mediji...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.