Pajtić:Izvorni prihodi za pokrajinu

Izvor: B92, 23.Jul.2013, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić:Izvorni prihodi za pokrajinu

Novi Sad -- Pokrajinski premijer Bojan Pajtić kaže da je suštinski važno to da pokrajinski budžet ubuduće bude popunjavan izvornim prihodima, a ne transfernim sredstvima.

To bi bio način da se obezbede finansijska sredstva za razvoj Pokrajine, odnosno za pet puta veća ulaganja u privredu, poljoprivredu i razvojne programe, jer "građani Vojvodine to sigurno zaslužuju", rekao je Pajtić.

"Za polaznu platformu u razgovorima o Nacrtu zakona o finansiranju AP Vojvodine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavnici Pokrajine će "izneti predlog da se decentralizuje Poreska uprava", istakao je Pajtić prilikom otpremanja pomoći iz Pokrajine u hrani narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji.

Pajtić je napomenuo da mu je žao to što je za danas najavljeni prvi sastanak zajedničke komisije republičke i pokrajinske vlade za izradu tog Nacrta odložen i dodao da veruje da će se ta komisija sastati u avgustu.

Veoma je važno da komisija počne da radi jer, kako je napomenuo Pajtić, za stabilno finansiranje pokrajinskih institucija potrebno je da se poštuju ustavne garancije i zakonske odredbe.

"To je uostalom važno i zbog toga da bi Srbija bila pravna država", naglasio je Pajtić.

On je dodao da je obezbeđivanje stabilnog finansiranja razvoja Pokrajine garantovano i Ustavom kao najvišim pravnim aktom zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.