Pajtić: DS ima odgovore na krizu, predlažemo Vladu u senci

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: DS ima odgovore na krizu, predlažemo Vladu u senci

Demokratska stranka će predložiti u narednom periodu vladu u senci i ima odgovore na probleme koji su zadesili ovo društvo, izjavio je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić i dodao da će na Glavnom odboru istaći načela po kojima će ta stranka raditi u narednom periodu.

On je prilikom obilaska Obrenovca, kako se navodi u saopštenju DS-a, istakao da DS Srbiju vidi kao zemlju koja pati od nedostatka znanja, strategije i kontinuiteta jer se vlasti menjaju, ali se ne menja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << politika.

„To je veoma loše. Mora se menjati politika. Država se mora graditi kao socijalno odgovorna država, a ne kao država koja, čim ima problem, odmah posegne za tim da umanjii plate srednjem sloju i smanji penzije koje su stečeno pravo, a penzije su kategorija koju štiti i Ustav", rekao je Pajtić.

On je, kako se navodi u saopštenju izjavio i da vlast mora biti svesna problema u kojima se nalazi Srbija, ne samo na nivou izjava i drame i patetike koje viđamo svaki dan, već i na osnovu neposrednih akcija.

"Ako imate preko 20.000 milionera i stanovništvo koje je ugroženo i koje želi da živi od svog znanja i svog rada, a nije u stanju, onda znamo ko treba da plati troškove krize i nesposobnosti vlasti", istakao je on.

Pajtić je ocenio da vlast nije adekvatno reagovala na poplave u Obrenovcu, ali ni sada tokom obnove Obrenovca.

Predsednik DS je naveo da 2.000 porodica u Obrenovcu čeka da se postupi po rešenjima za pomoć i da vlast nije našla za shodno da pomogne više od 2.000 preduzetnika, a da podstanarima nije obezbeđena mogućnost da obezbede elementarnu egzistenciju za svoje porodice, dok je sanacija nasipa počela tek prošle nedelje.

„Slično se dešava u Kladovu i nekim drugim sredinama gde ne postoji osećaj vlasti da ima odgovornost prema ljudima koji na tim prostorima žive, a trebalo bi da reaguje promptno i pomogne svim građanima koji su ugroženi", rekao je Pajtić.

On je rekao da je DS spremna da pomogne iako je opozicija, jer njene članove ne čini srećnim to što je vlast neodgovorna i što ne može da nađe način da pomogne ljudima koji su ugroženi.

"I mi živimo ovde, moja sestra je živela u Bariču do samih poplava i znamo da se loše i neodgovorno reagovalo", zaključio je Pajtić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.