Pajtić: Batinaši režima mlate, napadaju, prete po Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2015, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Batinaši režima mlate, napadaju, prete po Srbiji

Lider DS Bojan Pajtić upozorio je danas da se nastavlja političko nasilje u Srbiji, a kao poslednji primer naveo je napad na aktiviste DS i DS S u Velikoj Plani.

Pajtić je novinarima posle sednice vlade u senci rekao da je taj napad, u kome su pretučena dvojica aktivista DS i tri DS S uoči izbora za mesnu zajednicu u Orašju, u opštini Velika Plana, 95. nasilni incident protiv aktivista demokrata.

On tvrdi da je aktiviste "pretukla ista grupa batinaša režima koja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kruži Srbijom i mlati, napada i preti", dodajući da demokrate imaju njihova imena i fotografije i da će ih objaviti medijima.

Dodaje i da je na čelu batinaša "gospodin Milivojević koji je često u društvu Vučića".

Kao razlog za taj napad Pajtić vidi pobedu liste DS i DS S u toj mesnoj zajednici i kaže da su demokrate sve napade prijavile policiji, te da institiraju da počinioci budu kažnjeni, ali tvrdi da niko ne reaguje.

Lider DS je naveo i da se dogodio neviđeni presedan, jer je u opštini Žitorađa na silu otet mandat predsedniku opštinskog odbora DS Božidaru Živkoviću, koji je odbio da bude član opštinskog veća jer je opozicija, a isto se dogodilo i Borivoju Mitiću iz SPS.

DS je zbog toga, kako je rekao, pokrenula postupak pred Ustavnim sudom a od Tužilaštva je zatražila da se protagonisti kazne.

Lider demokrata poručuje da se nasilje u politici preliva na celo društvo, o čemu svedoče slučajevi porodičnog nasilja u poslednjih nekoliko dana, najavljujući da će DS predložiti parlamentu izmenu Zakonika o krivičnom postupku, kojom bi bila uvedena zabrana nabavke, posedovanja i nošenja oružja.

Ministar vlade u senci zadužen za pravosuđe Momčilo Grubač objasnio je da ta mera treba da bude obavezna i da je sudovi izriču za nasilničko ponašanje, čak i za pretnju ugrožavanja fizičkog integriteta člana porodice.

DS, kako je dodao, predlaže da ta mera traje najkraće 10 godina, a da sud treba da ima mogućnost i da je izrekne trajno.

Pajtić je odbacio navode premijera Aeleksandra Vučića da on (Pajtić) iz pokrajinskog budžeta izdvaja novac za medije u cilju lične promocije uoči izborne kampanje, navodeći da pokrajinska administracija ima obavezu da finansira medije nacionalnih manjina i RTV i da 70 odsto novca namenjenog medijima usmerava upravo njima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pajtić: Batinaši režima mlate, napadaju, prete po Srbiji

Izvor: Blic, 22.Maj.2015

Lider DS Bojan Pajtić upozorio je danas da se nastavlja političko nasilje u Srbiji, a kao poslednji primer naveo je napad na aktiviste DS i DS S u Velikoj Plani...Pajtić je novinarima posle sednice vlade u senci rekao da je taj napad, u kome su pretučena dvojica aktivista DS i tri DS S uoči izbora...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.