Pahor bi da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine?

Izvor: B92, 20.Apr.2022, 22:17

Pahor bi da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine?

Slovenski predsednik Borut Pahor navodno je zainteresovan da u budućnosti postane predstavnik EU za dijalog između Beograda i Prištine.

Na pitanje slovenskog lista Delo jesu li istinita nagađanja da je Pahor zainteresovan za tu dužnost koju trentuno obavlja slovački političar Miroslav Lajčak, Pahorov kabinet je u saopštenju naveo da Pahor o tom pitanju trenutno "ne razmišlja".

Kako se dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi, Pahor nakon isteka trenutnog mandata krajem ove godine namerava da iskoristi privilegije iz zakona o bivšim predsednicima, koje mu omogućavaju da godinu dana koristi beneficije koje uključuju "kabinet bivšeg predsednika" s određenim osobljem i zvaničnikom kao i primanja u istom rangu.

Pahoru se krajem godine završava drugi predsednički mandat nakon kojeg se više ne može kandidovati za tu dužnost.

"Pitanjem šta će kasnije raditi, predsednik Pahor se sada ne bavi jer će za to kasnije biti dovoljno vremena, a sada je u celosti posvećen svojim zadacima koje će obavljati do 22. decembra ove godine", naveli su u saopštenju iz Pahorovog kabineta, piše Delo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.