Pagi, pas sa najdužim jezikom na svetu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2010, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pagi, pas sa najdužim jezikom na svetu

Pagi, 10-godišnji pekinezer, upisao se u Ginisovu knjigu rekorda kao pas sa najdužim jezikom na svetu. Jezik ove simpatične kuce dugačak je 11,43 centimetara, gotovo koliko i celo njegovo telo.

Mada ga je proslavio, Pugi je zbog njega proživeo i neke teške trenutke. Njegov prvi vlasnik ga je napustio, jer nije mogao da podnese njegov nezgrapni izgled pa je neko vreme proveo kao pas lutalica.

Njegova sadašnja vlasnica, Teksašanka Beki Stenford kaže da su ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji Pugija vide prvi put obično zgranuti njegovom jedinstvenom pojavom, prenose lokalni mediji.

"Puno nam znači to što je postigao. Od psa lutalice do Ginisovog rekordera, to je fenomenalno", kazala je ponosna vlasnica pekinezera.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.