Padaju brojevi   manje od 6.000 zaraženih

Izvor: B92, 16.Feb.2022, 16:34

Padaju brojevi " manje od 6.000 zaraženih

U Srbiji je do poslednjeg preseka potvrđeno 6.239 novoobolelih od kovida 19, dok je od posledica ove bolesti preminulo 58 osoba.

Testirano je 17.606 osoba.

Na respiratoru je 165 pacijenata.

Od početka epidemije testirane su 8.563.674 osobe, dok je pozitivno bilo 1.861.413 osoba.

Preminulo je 14.611 ljudi.

Epidemiolog Kliničkog centra Srbije doktorka Vesna Mioljević rekla je da je epidemiološka situacija nestabilna.

Virus >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se intenzivnije i većom brzinom prilagođava i mutira, rekla je Mioljevićeva. Ona smatra da ćemo u ovoj godini biti verovatno na korak ispred virusa.

Prošle godine posle Sretenja, praznika i odmora, imali smo jedan od najtažih talasa tokom epidemije koronavirusa.

Mnogi su praznične dane i školski raspust iskoristili da otputuju, i cele ove nedelje ne rade.

Epidemiolog Kliničkog centra Srbije doktorka Vesna Mioljević rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a da, ako uporedimo brojke od pre nepunih mesec dana, broj pozitivnih je sada manji.

"Imali smo 26. januara skoro 20.000 pozitivnih, juče oko 7.000 pozitivnih – povećan je broj pacijenata koji su na respiratoru, i onih koji su izgubili bitku sa kovidom tako da je realno očekivanje da ćemo nakon praznika imati povećanje broja obolelih", rekla je doktorka Mioljević.

Ističe da je činjenica da kruže delta soj, omikron i stelt, te da imamo situaciju u kojoj moramo biti više nego oprezni jer je epidmiološka situacija nestabilna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.