Pacoli u Srbiji neće proći kao Đurić na Kosovu

Izvor: VOA, 19.Jul.2018, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pacoli u Srbiji neće proći kao Đurić na Kosovu"

Nakon poziva predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejmana Ugljanina ministru spoljnih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju da poseti Novi Pazar i druge opštine u Sandžaku 21. i 22. jula, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da će o toj poseti odlučivati nadležni državni organi. Pacoli je kosovskim medijima izjavio da postoji mogućnost da poseti Novi Pazar, ako mu to budu dozvolile vlasti u Beogradu, dok je Dačić poručio da ukoliko postoje određeni politički dogovori - "oni se vode u Briselu, a neće se odvijati u Novom Pazaru": "Bio bih zlurad kada bih rekao da ako pokuša to da uradi, da će se provesti kao Marko Đurić. I sigurno se neće tako provesti, jer Srbija je jedno civilizovano društvo. Ali postoje pravila kako se to radi, postoji sporazum oko toga koji je postignut u Briselu. A to što je Ugljanin nekoga pozvao, može da pozove u privatne goste koga god hoće. Ali da poziva političare, ili ministre iz nepostojeće države, to nije njegovo ovlašćenje. To je samo provokacija", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

MOŽE LI PACOLI KOD UGLJANINA? Sve spremno za posetu, fali samo JEDAN PAPIR

Izvor: Blic, 19.Jul.2018

Mala je verovatnoća da će kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli prihvatiti poziv predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) da poseti Novi Pazar, s obzirom da, prema saznanjima "Blica", on još nije zatražio dozvolu srpskih vlasti da poseti centralnu Srbiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.