Paćino: Uživao sam glumeći Tonija Montanu

Izvor: Politika, 24.Avg.2011, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paćino: Uživao sam glumeći Tonija Montanu

LOS ANĐELES - Glumac i oskarovac Al Paćino rekao je da je uživao glumeći Tonija Montanu u filmu ''Lice sa ožiljkom”, iako se bukvalno opekao dok je snimao jednu od scena.

Paćino je, navodno, uhvatio vrelu cev pištolja iz koga je upravo ispalio 30 metaka tokom snimanje jedne od njegovih scena. ''Ruka mi se zalepila za to čudo”, rekao je 71-godišnji glumac i dodao da posle toga dve nedelje nije mogao da radi, prenosi AP.

Paćino se prisetio snimanja filma na promociji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << blu-rej izdanja filma, kojoj su prisustvovali i drugi glumci iz filma - Stiven Bauer, Robert Lođa i F. Marej Abraham.

Deo šarma tog filma je, smatra Paćino, taj što prvobitno nije bio hit. ''To je jedan od mojih omiljenih (filmova) zbog cele njegove evolucije. Na početku se nikome od kritičara nije dopao, ali jeste publici''.

Paćino smatra i da je ''čudo'' što se publici i dalje dopada film. On je dodao da ga je za ulogu Tonija Montana inspirisala izvedba Pola Munija u originalu iz 1932. godine. Sidni Lamet je onda predložio da glavni lik bude Kubanac, a ne Italijan.

Paćinovo ''Lice sa ožiljkom'' smešteno je u Majami tokom 1980-ih, a Toni Montana je ambiciozni imigrant koji vodi svoje carstvo droge sve dok ne propadne zbog pohlepe i zavisnosti. Paćinova interpretacija Montane kako vitla pištoljem i šmrče kokaine jedna je od njegovih najupečatljivijih.

Film bi zbog svoje vanvremenske priče o pohlepi, želji i ambiciji i danas bio isto tako kontroverzan kao i kada je premijerno prikazan, a Toni Montana je izvanredan lik za glumca - ''osoba koja se usuđuje da uradi sve, koja leti kao feniks, kao Ikar blizu sunca'', rekao je Paćino.

Blu rej izdanje filma pojaviće se u SAD 6. septembra, a u 475 bioskopa širom Amerike 31. avgusta će na jedno veče biti pripređene specijalne projekcije.

Tanjug

objavljeno: 24.08.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.