Pacijent nožem izbo tri medicinska radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2012, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacijent nožem izbo tri medicinska radnika

KOPENHAGEN -

Dvoje danskih medicinskih radnika je u kritičnom stanju, dok se treća osoba, čiji život nije ugrožen, nalazi na lečenju od lakših povreda koje im je nožem, u bolnici, naneo psihijatrijski bolesnik, a zatim se zaključao u svojoj sobi.

Direktor bolnice Anders Mainert Pedersen rekao je da je 34-godišnji doktor uboden u stomak, dok su dve medicinske sestre izbodene po licu, grudima i abdomenu.

Portparol policije Lars Fredensborg izjavio je da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 47-godišnji pacijent Univerzitetske psihijatrijske bolnice Odenze, posle napada zaključao u sobi i da policija još pokušava da razgovara s njim, preneo je AP.

Pedersen je rekao da je pacijent, koji boluje od paranoje, najpre sam tražio da bude primljen na kliniku, ali se zatim predomislio, pa je protiv svoje volje zadržan.

On je napao medicinsko osoblje dok je primao lekove, dodao je Pedersen.

Napadaču, čije ime nije navedeno, ranije je bila izrečena mera psihijatrijskog lečenja zbog posedovanja oružja i podmetanja požara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danska:U paranoji izbo tri medicinska radnike

Izvor: Mondo, 16.Mar.2012

Dvoje danskih medicinskih radnika je u kritičnom stanju, dok se treća osoba, čiji život nije ugrožen, nalazi na lečenju od lakših povreda nožem u bolnici.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.