PUTIN STIŽE U POMOĆ: Jermeni mogu da se uzdaju u svog saveznika!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 11:55

PUTIN STIŽE U POMOĆ: Jermeni mogu da se uzdaju u svog saveznika!

Ruski predsednik brzo reagovao na molbu jermenskog premijera

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odgovorilo je na molbe jermenskog premijera Pašinjana.

Pašinjan se ranije pismom obratio Putinu za pomoć, odnosno da ruski predsednik što pre pokrene konsultacije kako bi se odredio obim ruske pomoći i to na osnovu savezništva koje postoji između Rusije i Jermenije.

U pismu je predočeno celokupno tumačenje aktuelne situacije na terenu, kao i  svi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izazovi koje nosi "vojna agresija Azerbejdžana na Nagorno-Karabah".

U odgovoru Ministarstva spoljnih poslova Ruske federacije navedeno je da će Rusija dati Jerevanu svu neophodnu pomoć ukoliko se kolizija neposredno prenese i na samu teritoriju Jermenije.

Sukobi u Nagorno-Karabahu su izbili 27. septembra ove godine kada su snage Azerbejdžana gađale položaje Snaga odbrane Arcaha (ADA) na kontakt liniji, tj. liniji razgraničenja između Karabaha i Azerbejdžana.

Nagorno-Karabah je prema međunarodnom pravu sastavni deo Azerbejdžana, ali jermenska strana osporava da je Karabah deo njihovog suseda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.