PUTIN DAO VELIKO OBEĆANJE! Kontinuirana angažovanost Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2023, 21:57

PUTIN DAO VELIKO OBEĆANJE! Kontinuirana angažovanost Rusije

Putin se obratio na Poslovnom formumu BRIKS-a.

Rusija će ostati pouzdan snabdevač hrane prema Africi, obećao je ruski predsednik Vladimir Putin u video obraćanju učesnicima Poslovnog foruma BRIKS-a.

- Naša zemlja jeste i nastaviće da bude odgovoran snabdevač hranom afričkog kontinenta - rekao je on.

Putin je podsetio da je prošle godine trgovina poljoprivrednim proizvodima između Rusije i afričkih država porasla za 10 odsto i iznosila je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 6,7 milijardi dolara, a u januaru-junu ove godine porasla je za rekordnih 60 odsto.

Prema rečima šefa države, izvoz ruskih žitarica u Afriku 2022. godine iznosio je 11,5 miliona tona, a u prvih šest meseci 2023. godine – skoro 10 miliona tona.

- I to uprkos nezakonitim sankcijama uvedenim protiv nas, koje ozbiljno ometaju izvoz ruske hrane, komplikuju transportnu logistiku, osiguranje i bankovno plaćanje - dodao je Putin, prenela je RIA.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.