PUT-IZ-BAJKE-Najlepsa-voznja-uz-Atlantski-okean

Izvor: medio.rs, 03.Okt.2014, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUT-IZ-BAJKE-Najlepsa-voznja-uz-Atlantski-okean

Atlantski put, ili Atlanterhavsveien, jedan je od puteva sa najlepšim prizorima na svetu, iako je dugačak samo 8,3 kilometara. Magistrala je napravljena u Norveškoj 1989. godine a danas predstavlja deo Norveškog kulturnog nasleđa i deo je turističkih tura.

Napravljen je sa ciljem da poveže nekoliko manjih sela i ostrva. Na kratkoj trasi, napravljeno je čak 8 mostova i nekoliko vijadukta.

Tokom izgradnje, koja je trajala 6 godina i koštala oko 25 miliona dolara, u tom >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << području je bilo čak 12 uragana koji ipak nisu uspeli da spreče da put bude završen. Danas su snažni vetrovi i jaki talasi koji često udaraju oko ovog puta deo turističke atrakcije i čine da prizori izgledaju još lepše.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.