Izvor: B92, 29.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUPS: Skandalozna odluka Vlade

Beograd -- Jovan Krkobabić ocenio je kao skandaloznu odluku Vlade Srbije da prevremeno izmiri dugovanje prema penzionerima.

"Sramno je da se penzionerima na kašičicu, pred praznike, a usred izborne kampanje, daju mrvice od njih ukradenih para, a da se istovremeno državni činovnici nagrađuju sa po 30.000 dinara, parama poreskih obveznika", rekao je nosilac liste Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Socijaldemokratske partije (SDP).

Krkobabić je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je krajnje iznenađujuća odluka da se penzionerima Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja 10. januara isplati šestina duga - odnosno 3.300 dinara, a poljoprivrednicima četvrtina duga 15. januara, navodi se u saopštenju koalicije.

Lider SDP-a Nebojša Čović rekao je da sitne pažnje i isplate dugova ne mogu da promene materijalni položaj najstarijih.

"Najugroženiji slojevi stanovništva imaju priliku da na predstojećim izborima poprave uslove svoga života samo ako glasaju za PUPS-SDP koje su i u praksi pokazale da se istinski bore za prava siromašnih i poniženih", rekao Čović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.