PSG pozvao građane na protest Stop krvavim košuljama

Izvor: B92, 22.Dec.2018, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG pozvao građane na protest "Stop krvavim košuljama"

Beograd -- Član Izvršnog odbora PSG Aleksandar Olenik pozvao je sve članove i pristalice PSG i Građanskog bloka 381 da učestvuju na protestu "Stop krvavim košuljama".

Protest će se održati sutra u Beogradu.

"Smatramo da su sutrašnji protesti nesumljivo građanski, zato što su organizovani putem društvenih mreža, a mi imamo pravo i obavezu da učestvujemo u njima, zbog političkog ubistva (lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda) Olivera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ivanovića, fizičkog napada na (lidera Levice Srbije) Borka Stefanovića, pokušaja ubistva novinara Milana Jovanovića, simuliranih i lažnih izbora u Lučanima i nadolazećeg fašizma u Srbiji", rekao je Olenik za agenciju Beta.

On je rekao da će PSG do kraja januara ili početka februara organizovati vanrednu skupštinu pokreta, tokom koje će izabrati novo rukovodstvo stranke.

On je dodao, posle protesta, 28. po redu ispred zgrade Predsedništva, tokom koga PSG postavlja pitanja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, da će se ta skupština održati nakon praznika, kao i da je potrebno vreme za njenu tehničku organizaciju.

"Skupština je definisana Statutom pokreta, biće održana isto kao i prethodna. Tek kada se promeni statut, koji ćemo verovatno menjati, možemo da održavamo skupštinu po nekim drugim pravilima", kazao je Olenik.

Zastupnik PSG Rade Veljanovski je naveo da taj pokret ima kompletna rukovodstva i forume, da će na skupštini odlučiti ko će biti novi predsednik, kao i da će potencijalno uvesti i "neke druge promene u radu".

"Iako smo ostali bez dosadašnjeg lidera PSG i Građanskog bloka, mi smo rešili da opstanemo, zato što smo potpuno uvereni da u Srbiji ima dovoljno građana kojima je ovakva politička opcija neophodna, koja se zalaže za demokratsku, građansku, proevropsku uređenu Srbija u kojoj se poštuju ljudska prava", izjavio je Veljanovski.

On je rekao i da su se na protestima do sada okupljali "zbog pitanja i transparenata", a da su se danas okupili zbog straha određenog broja simpatizera "da će taj pokret prestati da postoji".

"Tu smo da vide da nas ima, kažem da će nas biti sve više, mi smo odlučili da trajemo", kazao je Veljanovski.

Okupljeni simpatizeri su, kao i ranije, nosili veliki transparent na kojem je pisalo "Ko je ubio Olivera Ivanovića", ali i nekoliko manjih sa pitanjem "Ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića", "Ko tabloidima daje informacije iz istraga", "Ko crta mete na čelu političkim protivnicima".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.