PSG o ostavci Škora: Oduprećemo se tabloidizaciji

Izvor: B92, 22.Nov.2017, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG o ostavci Škora: Oduprećemo se tabloidizaciji

Beograd -- Predsedništvo Pokreta slobodnih građana konstatovalo je ostavku Srđana i zahvalilo mu na ličnom doprinosu.

PSG je odluku konstatovao na otvorenoj sednici Predsedništva u proširenom sastavu.

"PSG će se odupreti pokušajima tabloidizacije njegovog rada i baviće se samo ozdravljenjem našeg društva i države od pogubne štete koju im nanosi aktuelna vlast", navodi se u saopštenju.

Škoro je u utorak obavestio javnost da je podneo ostavku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na članstvo u tom pokretu, navodeći da su lider PSG Saša Janković i njegova supruga Slavica stvorili od pokreta "mini preduzeće u kojem se favorizuju poltroni".

On je u ostavci koju je uputio predsedištvu, u koju je Beta imala uvid napisao da se u toj organizaciji odluke donose na nedemokratski način i da organizacijom upravlja bračni par Janković.

"Odavno više nismo Pokret, a najmanje slobodni građani. Odluke se donose na način koji nije demokratski. Pokretom i njegovom organizacijom upravlja Slavica Janković, supruga predsednika koja odlučuje o svemu, pa i o kadrovskim rešenjima", naveo je Škoro u ostavci i dodao da u pokretu vlada totalna dezorganizacija.

Optužbama Škora pridružio se i akademik Dušan Teodorović, jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića i njegov bivši saradnik.

On je dodao da se vremenom uverio da Saša Janković, koga je podržao u predsedničkoj kampanji i u fazi formiranja pokreta, "ne poseduje radne i kreativne sposobnosti i moralne vrline da predsedava pokretom koji pokušava da istinski promeni lice Srbije".

"Nikada tokom svoje dugogodišnje karijere u zemlji i inostranstvu mi se nije desilo da toliko pogrešim u proceni radnih sposobnosti i moralnog kodeksa jednog čoveka. Pogrešio sam i to je moja velika krivica. Primite moje izvinjenje, kako zbog moje pogrešne procene, tako i zbog zakasnelog priznanja", napisao je akademik, koji je PSG napustio još u junu.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković naveo je da nije na njemu da da komentariše i odgovara na ostavku Škora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.