PSG i Nova stranka zvanično započeli ujedinjenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2020, 16:04

PSG i Nova stranka zvanično započeli ujedinjenje

Pokret slobodnih građana i Nova stranka zvanično su započeli proces ujedinjenja, simbolično na 5. oktobar, naveli su predsednici tih organizacija Pavle Grbović i Aris Movsesijan ispred Doma Narodne skupštine.

Movsesijan je novinarima rekao da su i PSG i Nova stranka na kursu liberalnih politika i da su do sada dobro sarađivale.

"Ne vidimo nijedan dobar razlog da ne postanemo jedna organizacija, mnogo jača. Trend je da se u Srbiji političke stranke dele, a ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je jedan od retkih trenutaka da se ujedinjuju", rekao je Movsesijan.

Grbović je kazao da današnji datum jeste simboličan, ali smatra da je previše da se 20 godina građani podsećaju šta je bilo 5. oktobra 2000. godine i da se "dave u tom sentimentu", a možda još pogrešnije, kako kaže, da se "dave u izneverenim očekivanjima", ali treba znati da je moguće da se vlast promeni.

Grbović je najavio da će razgovarati i sa drugim političkim organizacijama koji Srbiju vide kao evropsku, prozapadnu i uređenu zemlju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.