PSG: Policija da zaštiti mir stanovnika Hrtkovaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Policija da zaštiti mir stanovnika Hrtkovaca

Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je danas od države da najozbiljnije shvati moguće posledice najavljenog skupa Srpske radikalne stranke (SRS) u Hrtkovcima i da zaštiti mir i spokoj svojih građana hrvatske i drugih nacionalnosti u tom mestu.

"Imajući u vidu događaje iz prošlosti, svako ugrožavanje bilo kog pojedinca u Hrtkovcima atak je na slobodu, bezbednost i demokratiju Srbije. PSG upozorava da je i samo pojavljivanje osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Hrtkovcima zastrašivanje stanovnika tog mesta i da uznemirava i sve građane Srbije koji se sećaju njegovih reči i dela s početka devedesetih godina", navodi se u saopštenju te stranke.

PSG je ocenio da država, umesto da energično zaštiti spokoj ljudi, danima saopštava protivrečne odluke o tome da li će biti dozvoljeno okupljanje u Hrtkovcima.

"Time dokazuje da Šešelj jeste eksponent politike vlasti koja danas Srbiju vodi putevima devedesetih", naveo je PSG.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabranilo je SRS održavanje mitinga u Hrtkovcima u nedelju, 6. maja, ali je lider radikala Vojislav Šešelj rekao da će aktivisti njegove stranke svakako putovati u to selo da će održati okupljanje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

PSG: Zaštititi građane Hrtkovaca

Izvor: Danas, 04.Maj.2018

Država treba najozbiljnije da shvati posledice najavljenog nacionalističkog okupljanja u Hrtkovcima i da odlučno zaštiti mir i spokoj svojih građana hrvatske i svih drugih nacionalnosti u tom mestu. Članak PSG: Zaštititi građane Hrtkovaca se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.