PSG: Dačićevo ponašanje seksističko

Izvor: B92, 02.Maj.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Dačićevo ponašanje seksističko

Beograd -- Pokret slobodnih građana osudio je ponašanje ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića kao seksističko.

Dačić je nedavno na televiziji ispričao da je na sastanku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, kada je video da njegovo osoblje čine "top-modeli", "lepotice", predložio razmenu osoblja.

"Otvaraju se vrata, ulazi 10 top-modela, znači lepotice, i svaka nosi po jednu kafu ili čaj. Kada sam to video, odmah sam mu predložio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da razmenjujemo 'staf'", rekao je Dačić, a preneo Blic.

PSG je ocenio da je za uređenu državu sramno da ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade na takav način nipodaštava žene i koleginice, a time podržava i podstiče objektivizaciju i rodnu neravnopravnost.

"Ministar Dačić već godinama narušava ugled Republike Srbije svojim nespretnim izjavama, nerazumnim postupcima i sve učestalijim diplomatskim skandalima zbog kojih svaki građanin Srbije oseća stid i neprijatnost. Vladajuća struktura podržava seksizam kao glavno sredstvo u podizanju rejtinga gledanosti, čime direktno pogoršava već postojeći negativan položaj žena u društvu", naveo je PSG.

"Neophodna je društvena odgovornost i etika koje moraju postati prioritet. Ukoliko zaista želimo biti društvo koje će uvažavati različitost i negovati ravnopravnost, mizogeni medijski cirkus mora prestati", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PSG osudio ponašanje Dačića kao seksitičko

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Maj.2018

Pokret slobodnih građana (PSG) osudio je danas seksističko ponašanje ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića koji je nedavno na televiziji ispričao da je na sastanku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, kada je video da njegovo osoblje čine "top modeli", "lepotice" predložio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.