PS: Do kada će UNS i NUNS da ćute na vređanja novinara?

Izvor: RTS, 13.Apr.2017, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PS: Do kada će UNS i NUNS da ćute na vređanja novinara?

Pokret Socijalista (PS) upitao je novinarska udruženja do kada će da ćute i nemo posmatraju vređanja, ponižavanja i maltretiranja novinara "Pink" televizije, "Studija B" i dnevnog lista "Informer".
Ova politička organizacija navodi da je "poraženi dosovski kandidat Saša Janković pokazao na današnjoj konferenciji za medije da pored toga što deli građane Srbije, deli i novinare na podobne i nepodobne" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pita novinarska udruženja, pre svega UNS i NUNS zašto nisu reagovali i stali u odbranu kolega.
Tvrdi se da je novinarima tih medijskih kuća danas onemogućeno da rade svoj posao i da dobiju odgovore na postavljena pitanja "samo zato što ta pitanja nisu bila po ukusu bahatog Jankovića". 
"Do kada će novinarska udruženja da ćute i nemo posmatraju vređanja, ponižavanja i maltretiranja novinara ovih medijskih kuća od strane dosovskih kandidata i njihovih pristalica", pitaju u Pokretu socijalista. 
Pokret socijalista kaže da je Janković dovoljno pokazao "koliko je veliki demokrata, a za pojedina novinarska udruženja kaže da je krajnje vreme da se preregistruju u političke partije".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.