PRVO PROKUVATI: Voda u Danilovgradu nije za piće

Izvor: Kurir, 06.Sep.2013, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVO PROKUVATI: Voda u Danilovgradu nije za piće

Analiza je pokazala da voda iz glavnog vodoizvorišta Oraške jame nije za piće

PODGORICA - Danilovgradsko Javno preduzeće „Vodovod“ upozorilo je danas građane da voda iz gradskog vodovoda nije za piće, odnosno da se pre upotrebe mora prokuvati.

Upozorenje je upućeno nakon analiza Instituta za javno zdravlje Crne Gore, koji su pokazali da voda iz glavnog vodoizvorišta Oraške jame nije za piće.

Iz danilovgradskog vodovoda su saopštili da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << intezivno rade na otkrivanju izvora zagađenja glavnog vodoizvorišta.

Dodaje se da situacija nije alarmantna, jer se voda može piti prokuvana.Danilograd je druga opština u Crnoj Gori koja ima problema sa gradskom vodom. U Beranama je, zbog neispravnosti gradske vode, došlo do epidemije stomačnih problema.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Voda u Danilovgradu nije za piće

Izvor: Blic, 06.Sep.2013

Danilovgradsko Javno preduzeće “Vodovod” upozorilo je danas građane da voda iz gradskog vodovoda nije za piće, odnosno da se pre upotrebe mora prokuvati...Upozorenje je upućeno nakon analiza Instituta za javno zdravlje Crne Gore, koji su pokazali da voda iz glavnog vodoizvorišta Oraške jame...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.