PRVA ŽRTVA GRIPA U RASINSKOM OKRUGU? Preminuo pacijent u kruševačkoj bolnici

Izvor: Večernje novosti, 16.Feb.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVA ŽRTVA GRIPA U RASINSKOM OKRUGU? Preminuo pacijent u kruševačkoj bolnici

Virus gripa potvrđen kod dva deteta, od godinu i četiri godine KRUŠEVAC - MUŠKARAC star 53 godine iz Kruševca, za koga se sumnja da je oboleo od gripa, preminuo je u petak uveče u Opštoj bolnici, nezvanično saznaju “Novosti”. Reč o hroničnom pacijentu, koji je pet dana bio priključen na respirator. Hospitalizovan je na Grudno odeljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zbog simptoma virusa, a imao je i visoku temepraturu.Rezultati analiza sa Intituta “Torlak” trebalo bi da pokažu da li je pacijent o kojem je reč prva žrtva gripa u Kruševcu i Rasinskom okrugu. Pročitajte još: Od gripa preminulo 29 osoba, više od 104.000 obolelihKako je “Novostima” ranije predočeno u Centru za higijenu i humanu ekologiju ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje Kriševac, na teritorii okruga virus gripa AHN1 izolovan je kod dvoje dece, od godinu i četiri godine. Vakcinacija je odlična, budući da je vakcinu primilo 9.000 ljudi, a imnuzovane su osobe sa oslabljenim imunitetom, hronični pacijenti i stariji od 65 godine,čime je došlo do pobošljanj akolektivnog imuniteta.U međuvremenu, zbog povećanog broja pacijenata sa respiratornom infekcijom i stanjima koja su slična gripu na snazi je zabrana poseta u Opštoj bolnici Kruševac, a đački raspust je produžen.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Još jedna žrtva gripa u Srbiji

Izvor: Mondo, 16.Feb.2019

Muškarac star 53 godine preminuo je u Opštoj bolnici u Kruševcu. Prva žrtva gripa u Rasinskom okrugu...U Opštoj bolnici u Kruševcu sinoć je preminuo pacijent star 53 godine koji je od ponedeljka na Grudnom odeljenju bio priključen na respirator, a da li je reč o prvoj žrtvi gripa u Rasinskom...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.