PRVA ŽENA NA MESTU MINISTRA FINANSIJA: Istorijske promene u SAD-u

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 10:57

PRVA ŽENA NA MESTU MINISTRA FINANSIJA: Istorijske promene u SAD-u

Američki Senat izabrao Dženet Jelen za ministarku finansija

Senat Sjedinjenih Američkih Država potvrdio je Dženet Jelen za ministarku finansija, čime je postala prva žena u istoriji SAD-a na toj poziciji.

Odbor za finansije Senata jednoglasno je odobrio njenu nominaciju za ministarku sa 26 glasova, a prilikom zvaničnog izbora dobila je 84 glasa za i 15 protiv. Ona je treći potvrđeni kandidat administracije Džoa Bajdena

- Teško je zamisliti boljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kandidata od doktorke Jelen - napisali su u pismu podrške njeni prethodnici u ministarstvu finansija.

Njen zadatak će biti izvršenje plana Džoa Bajdena za spasavanje u iznosu od 1,9 milijardi dolara. Govoreći o ovom planu, prošle sedmice je pred Senatom kazala da prioritet američke administracije mora biti prolazak kod pandemiju pre nego što se pozabavi drugim problemima. Kazala je da je na prvom mestu pomoć onima kojima je to najpotrebnije, posebno radnicima, manjinama i ženama koje je kriza najviše pogodila.

Jelen je 2014. godine postala prva žena koja je vodila Federalne rezerve i biće prva žena koja će voditi tri najmoćnija ekonomska tela u Vladi SAD-a: Trezor, Centralnu banku i Veće ekonomskih savetnika Bele kuće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.