Izvor: Kurir, 27.Dec.2014, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRSTE DA POLIŽEŠ: Evo kako da napravite najsočnije ćevape!

Otkrivamo vam trikove za ukusne sočne ćevape koji će oduševiti sve gurmane

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Koren reči ćevap je persijskog porekla, a znači prženo meso, a postoje tragovi koji ćevap vode čak do stare Grčke. Da skratmo priču, evo recepta kako da sami napravite smesu za ćevape kao pravi ćevabdžija.

Iskusni kažu da kod pravljenja ćevapa nema posebnih komplikacija, poenta je u dobrom mesu, načinu pripreme i da smesa odstoji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Sve što vam je potrebno za prave ćevape jeste 1,5 kg mlevene junetine, ½ kg jagnjetine, 4-5 čena belog luka, 2% od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone.

Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelijte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru. Sutradan smesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.

Pre nego krenete oblikovati ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to.

Uživajte u ukusnom i sočnom ćevapu.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Kako da vam meso uvek bude meko i sočno

Napravite najmekše domaće kiflice

Recept - Punjena pljeskavica

Testo gotovo za 10 minuta - brzi recept za ukusno pecivo

Najčešće greške u pripremi piletine

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.