PROTEST: Popeo se na kupolu Bazilike svetog Petra

Izvor: Kurir, 20.Maj.2013, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST: Popeo se na kupolu Bazilike svetog Petra

Marčelo De Finicio nosio je transparent sa natpisom na engleskom jeziku "zaustavite ovaj pokolj.... politički horor šou se nastavlja" i poruku "pomozi nam papa Franjo" na italijanskom

VATIKAN - Jedan Italijan popeo se ponovo danas na kupolu Bazilike svetog Petra, noseći transparente sa protestnim porukama i italijansku zastavu koja se vijorila sa 137 metara visine.

Marčelo De Finicio nosio je transparent sa natpisom na engleskom jeziku >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "zaustavite ovaj pokolj.... politički horor šou se nastavlja" i poruku "pomozi nam papa Franjo" na italijanskom. Demonstrant je mahao italijanskom zastavom koju je postavio na mali prozorčić blizu vrha kupole, koja je visoka 137 metara.

Isti Italijan je lane u oktobru proveo više od 24 sata na ogromnoj platformi kupole Bazilike na Trgu svetog Petra, u znak protesta protiv italijanskog premijera Marija Montija i Evropske unije. Današnji njegov protest odnosi se "očigledno na brojne koalicije u političkom životu Italije, koja se bori sa recesijom i visokom stopom nezaposlenosti", navodi britanska agencija. Di Finicio se i u julu prošle godine popeo na platformu Bazilike svetog Petra, tražeći da razgovara sa italijanskim ministrom turizma.

zoomMarčelo Di Finicio, Bazilika svetog Petra, foto Rojters

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

PROTEST ZBOG POLITIKE: Popeo se na kupolu Bazilike svetog Petra

Izvor: Kurir, 21.Maj.2013, 00:10

Marčelo De Finicio nosio je transparent sa natpisom na engleskom jeziku "zaustavite ovaj pokolj.. politički horor šou se nastavlja" i poruku "pomozi nam papa Franjo" na italijanskom..VATIKAN - Jedan Italijan popeo se ponovo danas na kupolu Bazilike svetog Petra, noseći transparente sa protestnim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.